< Tilbage

Mis havde ondt i sit ben08-06-2016 - 16:04

Mis havde smerter i sit ene bagben. Da dyrlægen undersøgt ham, fandt hun noget der krævede lidt ekstra pleje. 

Mis kom ind på klinikken, da han over weekenden var blevet mere stille og hverken havde spist eller drukket, som han plejede. Det var hans ejer ked af og bragte ham derfor til Middelfart Dyreklinik. 

 

Da dyrlæge Line Fruergaard-Andreasen undersøgte ham kunne hun se, at han var blevet lidt dehydreret og haltede på venstre bagben. Mis havde meget ondt i benet, der desuden var meget hævet. Dyrlægen valgte derfor at bedøve ham og lægge et venekateter, så han kunne få noget væske imens. 

 

Efter Mis  var faldet i søvn, kunne dyrlægen bedre undersøge ham og fandt her årsagen til hans smerter. Mis havde en byld i trædepuden. 

Katte får ofte bylder efter de er blevet skadet. Dette kan for eksempel være efter slåskamp med andre katte, da katte kan have en del bakterier siddende i deres tænder og kløer. Hvis kattene skader hinanden eller bare kradser hul på huden, kan disse bakterier blive overført og ende med at give en bakterieinfektion. 

 

Dyrlægen var nødt til, at rense godt op i det sår der var kommet efter på grund af bylden. Herefter blev såret undersøgt og det døde væv blev fjernet. Da dyrlægen gerne ville skåne det nu åbne sår mest muligt, lagde hun en forbinding. 

 

Når man lægger en forbinding er det vigtigt, at dyret løbende kommer til kontrol. Her tjekker man om forbindingen sidder korrekt og at dyret ikke får trykskader eller lignende. Derfor kom Mis til kontrol to gange om ugen, hvor han fik lagt en ny forbinding. Her kunne vi også se, at hævelsen i benet begyndte at aftage, indtil det til sidst havde normal størrelse. 

 

En lille måneds tid efter vi så Mis første gang, blev hans forbinding fjernet helt. Ved en afsluttende kontrol blev Mis erklæret rask, så han igen kunne komme ud i naturen og hygge sig. 

< Tilbage