Dyrlæge Christian Leth

Min dyrlægekarriere startede i en praksis på Djursland, hvor jeg beskæftigede mig med både heste, køer, hunde og katte. Efter et år fik jeg job i en stor praksis nord for Randers, hvor jeg primært beskæftigede mig med heste og køer, men også opererede en del smådyr. I de sidste år i denne praksis arbejdede jeg næsten udelukkende med heste, både på hospitalet og i kørepraksis.
I sommeren 1996 flyttede familien til min hjemegn – Vestfyn. Jeg startede som assistent og blev i 1998 medejer af praksis i forbindelse med etableringen af Vestfyns Dyrlæger.

I den første tid på Fyn arbejdede jeg igen med mange dyrearter, men nu ser jeg næsten udelukkende på heste.
De vestfynske køer og deres ejere hilser jeg dog stadig jævnligt på.

Hestene går igen i mit fritidsliv, hvor min kone Lene og jeg avler varmblodsheste, primært til dressurbrug.
Vi har tre dejlige børn (Katrine f. 1991, Pernille f. 1992 og Morten f. 1995) og bor på en gård i Ejby sammen med labradoren Buddy, 2 katte og ca. 8 heste.

I den fritid der ikke står i familiens og hestenes tegn har jeg tidligere spillet meget fodbold og en del badminton, men en alvorlig knæskade har lagt en dæmper på den slags udfoldelser.
Nu træner jeg i stedet ungdomshold i fodbold. Det kan dog stadig blive til nogle enkelte kampe på det lokale Oldboys hold. Jeg har også meget glæde af at stå på ski med familie og venner.

CV:

  • 1993 Kandidat
  • 1993 Assistent hos Kolind Dyrlægerne, Djursland
  • 1994 Assistent hos Dyrlægerne i Gjerlev-Havndal
  • 1996 Assistent hos Axel Leth og J. S. Jørgensen i Håre samt hos Ejnar Pedersen, Midd
  • 1998 Medstifter af Vestfyns Dyrlæger I/S
  • 2000 Medstifter af Vestfyns Dyrlæger A/S​