< Tilbage

Daystar har en medfødt tandfejl​21-01-2015 - 16:20

​En klient ringer og bestiller tid til sin 7-mdr gamle schæferhvalp, Daystar, som pludselig har udviklet en bule på næseryggen. Vi har tidligere undersøgt Daystar, da hun er meget mere stille, end man kan forvente af en hvalp. Der var i den forbindelse udtaget blodprøver, som ikke kunne give de svar, vi søgte.

Daystar og hendes ejer ankommer til klinikken, og vi kan tydeligt se den hævelse, som ejer omtalte i telefonen. Samtidig kan vi også høre en kraftig lyd fra næsen og se bevægelse i hævelsen, når Daystar trækker vejret.

Dyrlægen konstaterer, at Daystar ikke har skiftet sin hjørnetand i højre overmund - det er stadig mælketanden, som sidder der, og der er ingen tegn på, at den blivende tand vil dukke frem.

​Vi vælger at tage et røntgenbillede af næsen, og det afslører da også et meget usædvanligt syn. En medfødt defekt gør, at Daystars hjørnetand ikke ligger, som den skal. Tanden er placeret i ganens midtlinie og vokser vandret mod næsehulen.

En operation er nødvendig, så Daystar bedøves og tanden bortopereres.

Dagen efter operationen kan Daystars ejer fortælle, at Daystar glad snuser meget mere rundt, end hun plejer. At hun nu skal undvære en hjørnetand i overmunden, er hun nok ligeglad med, når hun nu kan trække vejret frit og er derfor dejlig frisk - sådan som hvalpe nu en gang skal være.

< Tilbage