< Tilbage

Turbo blev spiddet af en gren​23-01-2015 - 10:25

​Turbo er en glad 6-årig labrador med fart i – ligesom navnet angiver. Han er en flittig jagthund, og det er da også i den forbindelse, at han kommer temmelig galt af sted!

På en jagttur i Jylland, springer Turbo frem i busk og krat, ligesom han plejer, men denne gang springer han direkte ned på en opretstående gren. Grenen spidder ham 27 cm ind mellem forbenene, op igennem brystkassen og punkterer derved den ene lunge.Turbos ejer skynder sig til den nærmeste dyrlæge, og Turbo kommer straks på operationsbordet, hvor han bliver bedøvet, syet sammen og får ilagt et dræn.

Dagen efter har Turbo det lidt bedre, men der flyder stadig meget pus fra drænet. Han kommer næsten dagligt til kontrol hos os, og vi kan se, at i de efterfølgende dage forværres Turbos tilstand mere og mere. Røntgenbillederne viser tydelige tegn på, at han nu har væske i den ene lunge, han hoster meget, er sløv, har feber og vil ikke spise.

​Da han 14 dage efter ulykken, stadig ikke har det markant bedre, samt er begyndt at hoste blodigt slim op, beslutter vi os for, at lave en kikkert-undersøgelse i brysthulen.​Turbo bedøves atter, lægges på respirator og undersøgelsen begynder. Der er dog så meget væske og filtrationer i brysthulen, at det ikke er muligt at få et klart billede. Dog kan vi ane, at der stadig er en del træstykker derinde. Dyrlægen vælger åben kirurgi, dvs. han åbner så meget, at han kan få fingrene ind og derved få træstykkerne ud. Disse træstykker har med al sandsynlighed været årsag til, at Turbo blev ved med at danne væske i brysthulen og dermed være dårlig. Efter en grundig undersøgelse af brysthulen, skylles den med saltvand, og der lukkes sammen igen.

Turbo hjemsendes på antibiotika og smertestillende, samt ordrer om at holde sig i ro. De efterfølgende dage hoster Turbo stadig, men det er også noget af nogle indgreb, han har lagt krop til.

Turbo er i dag helt ovenpå igen, dog har han lagt jobbet som jagthund på hylden og nyder istedet livet som hyggehund.

< Tilbage