Kikkertundersøgelse / laparoskopisk sterilisation​

Vestfyns Dyrlæger kan tilbyde kikkertundersøgelse af led, bughule, brystkasse, næse, svælg og øre.

Hvis kikkertundersøgelsen påviser en lidelse, der kræver operation, kan vi oftest udføre denne operation under kikkertundersøgelsen.

Det er først inden for de seneste år at denne, minimalt indgribende, operation er taget i brug ved bughule eller brystkasse operationer hos kæledyr.

Fordelene ved kikkertundersøgelse/operation:
  • Mindre vævsbeskadigelse.
  • Langt færre smerter efter operationen og minimal smertebehandling efter operationen.
  • Efterlader kun få sting i huden.
  • Mindre problemer med såropheling.
  • Hunden kan efter få dage løbe frit rundt

Tilbagemeldingen fra ejerne, til de patienter vi har haft til operation, er at deres hunde efter blot 1-2 dage ikke længere er påvirket af narkosen eller operationen.
Operationsteknikken benyttes oftest hos hund i forbindelse med sterilisation af tæver, (læs mere her: Sterilisation af hund) men kan også benyttes ved operation for kryptorchisme hos hanhunde. Der findes en lang række af andre operationsmuligheder hos hund. Ligeledes er der også som nævnt mulighed for operation i brysthulen.

Veterinære undersøgelser af laparoskopisk sterilisation indikerer, at metoden giver mindre stress og smerte og dermed bedre postoperativ ”livskvalitet” sammenlignet med traditionel åben kirurgi. Dette er i overensstemmelse med de humane erfaringer på området.

Husk du får 15 % på vaccination og sundhedsundersøgelser samt operationer der ikke dækkes af sygeforsikringen, når dit dyr er medlem af vores sundhedsklub.
læs mere om priser