TTA teknik for korsbåndslæsioner

Vi har på klinikkerne i Brenderup og Erritsø i mange år opereret korsbåndslæsioner hos hund og kat ved at erstatte korsbåndet med et kunstigt korsbånd.
Dette fungerer fint hos katte og små hunde, men hos store hunde over 25 kg er resultaterne ikke helt så gode. Der er nu udviklet en ny teknik der går under betegnelsen TTA (Tibial Tuberocity Advancement).

Det er en såkaldt dynamisk operationsteknik, der kan bruges til hunde og katte i alle størrelser. Men rundt omkring i verden bruges den mest til de store hunde. Teknikken er den nyeste og er sammen med TPLO teknikken den mest benyttede teknik på de store dyrehospitaler rundt omkring i verden. Ved de dynamiske metoder ændres anatomien i knæleddet således at korsbåndets funktion overflødiggøres.

Det er en meget kompliceret og langvarig operation, der kræver specialuddannelse samt specialudstyr. Det kan virke som en voldsom operation, idet en knogle i underbenet spaltes og der opereres en titanium klods og plade ind i benet. Men faktum er, at hundene efter operationen får en bedre funktion af benet end ved den traditionelle metode. Desuden udvikles der mindre slidgigt og de kommer sig meget hurtigere efter operationen.

Der er kun få klinikker i Danmark, der kan udføre denne teknik. Vi har siden efteråret 2010 anbefalet denne teknik som den foretrukne til hunde over 25 kg.
Prisen for en TTA teknik ligger godt 50 % over prisen for en traditionel korsbåndsoperation.

Husk du får 15 % på vaccination og sundhedsundersøgelser samt operationer der ikke dækkes af sygeforsikringen, når dit dyr er medlem af vores Sundhedsklub.
kontakt Brenderup Dyreklinik for priser på korsbåndoperationer
En del af de materialer der bliver sat ind i knæeet når man laver korsbånd ved brug af TTA-teknikkenEn del af de materialer der bliver sat ind i knæeet når man laver korsbånd ved brug af TTA-teknikkenRønrgenbillede af knæet efter operationen. Man kan se hvordan man har satRønrgenbillede af knæet efter operationen. Man kan se hvordan man har sat