Medicinsk kastration

Der kan være flere grunde til at vælge en medicinsk kastration. En af dem er, at vi ikke på forhånd helt nøjagtigt ved, hvordan en kirurgisk kastration vil påvirke din hanhund. Aktivitetsniveau, adfærd, pelsens struktur og vægt kan ændre sig. Her kan du vælge en medicinsk kastration for et halvt eller et helt år og se den midlertidige virkning af den. Effekten af denne vil være den samme som ved en kirurgisk kastration.
En anden grund kunne være, at behovet for en kastration er der lige nu, men man senere ønsker at bruge hanhunden til avl.

En medicinsk kastration er et lille, fedtholdigt implantat, der indgives under huden i nakken. Selve implantatet er på størrelse med et riskorn og indgives med en kanyle – ligesom mange kender det fra chipmærkning. Implantatet frigiver en substans, der blokerer produktionen af kønshormonet testosteron. Effekten forsvinder langsomt, hvorefter hunden opnår sit gamle testosteronniveau igen.

Hvis man ønsker at opretholde effekten af implantatet, kan man blot genbehandle.
Man skal forvente, at der ved et 6-måneders implantat går 6 uger, før hanhunden ikke længere er befrugtningsdygtig og 12 uger med et 12-måneders implantat.
Efter endt effekt nedbrydes plantatet.

Husk du får 15 % på vaccination og sundhedsundersøgelser samt operationer der ikke dækkes af sygeforsikringen, når dit dyr er medlem af vores sundhedsklub.

Læs mere om priser