​Vaccination​

​Efter den store interesse for vaccinationer i pressen vil vi gerne her gøre rede for, hvad de enkelte vacciner dækker og hvor længe.

Dyrlæge Line Lundberg-Andreasen med hundene Charlie og FætterDyrlæge Line Lundberg-Andreasen med hundene Charlie og FætterI pressen siger man, at hundene bliver overvaccineret, og at de kun behøver at blive vaccineret hvert 3. år, eller 2-3 gange i hele deres liv.
Denne oplysning er bygget på grundvaccinerne:Hundesyge, Leverbetændelse og Parvovirus.
Disse 3 sygdomme er potentielt dødelige og er meget vigtige at få vaccineret imod.

I den store paraplyvaccine vi normalt bruger hos Vestfyns Dyrlæger, vaccineres der mod ialt 5 sygdomme. Udover de 3 ovenstående, vaccineres der også mod: Leptospirose og Kennelhoste.
Disse to vacciner holder kun i et år.
Man kan give vaccinerne mod Leptospirose og Kennelhoste separat. Derudover skal man også være opmærksom på, at ved udenlandsrejser er vaccination mod rabies påkrævet, samt at der nu også findes vacciner mod Borrelia.

I forbindelse med enhver vaccination foretages der altid en sundhedsundersøgelse. Her lægges en individuel vaccinationsplan, der passer til det enkelte dyrs behov.

Derfor skriver vi årligt ud til vores kunder, at det er ved at være tid til sundhedsundersøgelse og evt. vaccination.
Ved at opretholde en årlig sundhedsundersøgelse kan man undgå ubehagelige overraskelser og mange sygdomme kan tages i opløbet. Problemer med ører, allergi, kløe og tænder er blot nogle af de ting vi får kigget på ved en årlig sundhedsundersøgelse.
Det er derfor vigtigt at være opmærksom på hvilke planer man har for sin hund, inden man bare tilsidesætter det årlige sundhedseftersyn og evt. vaccination.

I hundepensioner, på træningspladser, til udstillinger og hos nogle forsikringsselskaber kræves en årlig vaccination/sundhedsundersøgelse.

Med ønsket om sunde og raske hunde og katte fra Vestfyns Dyrlæger.

Husk du får 15 % på vaccination og sundhedsundersøgelser når dit dyr er medlem af vores sundhedsklub.
Læs mere om priser